Олександр Ілліч Ахієзер (до 100-річчя від дня народження) - Храмов, Ю.О. (Наука та наукознавство, 2011)
О.І. Ахієзер — видатний український фізик-теоретик, академік НАН України (1964), який прославив науку України не тільки своїми фундаментальними результатами, але і створеною відомою та авторитетною науковою школою.