Першому в континентальній Європі комп’ютеру МЕСМ виповнилося 60 років - Жабін, С.О. (Наука та наукознавство, 2011)
15 грудня 2011 року в малому конференц-залі Інституту кібернетики ім. В. М. Глушкова НАН України відбулося засідання, присвячене 60-й річниці створення першого в континентальній Європі та Радянському Союзі електронного цифрового комп'ютера (МЕСМ) і 50-й річниці створення та початку серійного випуску першої в СРСР керуючої машини широкого призначення «Дніпро» («Днепр»).