Про деякі зв'язки та узагальнення пронормальних підгруп - Курдаченко, Л.А.; Пипка, О.О.; Субботін, I.Я. (Доповіді НАН України, 2012)
Отримано нові результати щодо зв'язків та узагальнень пронормальних підгруп. Зокрема, розглянуто групи, кожна циклічна підгрупа яких є самоспряжено-переставною. Наведено повний опис таких груп в деяких дуже широких класах груп, які містять в собі всі скінченні групи. Получены новые результаты относительно связей и обобщений пронормальных подгрупп. В частности, рассмотрены группы, каждая циклическая подгруппа которых является самосопряженно-переставляемой. Приведено полное описание таких групп в некоторых очень широких классах групп, которые содержат в себе все конечные группы. New results concerning the connections and generalizations of pronormal subgroups are presented. In particular, we studied groups, in which every cyclic subgroup is self-conjugate-permutable. We obtained the full description of such groups in some very wide classes of groups which contain all finite groups.