Розвиток страхового ринку та методів аналізу показників страхової статистики - Кравченко, В.О. (Економіка промисловості, 2012)
Запропоновано методичний підхід до визначення фінансової безпеки страхової компанії. Розроблено моделі основних зв'язків фінансової безпеки із проміжною системою показників збитковості страхової суми та фінансовою стійкістю страхової компанії.
Ключові слова: фінансова безпека, критерії фінансової безпеки, моделі фінансової безпеки. Предложен методический подход к определению финансовой безопасности страховой компании. Разработаны модели основных связей финансовой безопасности с промежуточной системой показателей убыточности страховой суммы и финансовой устойчивостью страховой компании.
Ключевые слова: финансовая безопасность, критерии финансовой безопасности, модели финансовой безопасности. As of today the insurance business is characterized by the high rate of development. The effective activity of domestic insurance companies is connected with growth of volumes of insurance premiums from insurance and investment activities, efficient planning of insurance reserves.
Keywords: insurance market, insurance company, indices of insurance statistics, methods of insurance statistics.