Історія Відділення інформатики НАН України (1988-2011) - Гороховатська, О.Я.; Жабін, С.О. (Наука та наукознавство, 2012)
У статті на основі архівних документів викладено історію створення і розвитку Відділення інформатики НАН України від 1988 р. до сучасності. Розглянуто наукові напрями та досягнення науково-дослідних установ відділення. В статье на основе архивных документов изложена история создания и развития Отделения інформатики НАН Украины от 1988 г. до сегодняшнего дня. Рассмотрены научные направления и достижения научно-исследовательских учреждений отделения. The history of organization and development of the Informatics Division of the NAS of Ukraine since 1998 and on is reported on the basis of archive documents. Scientific fields and gains of research institutions incorporated in the Division are shown.