Интернационализация подготовки научных кадров в Украине: вызовы современности, проблемы и стратегия развития - Лобанова, Л.С. (Наука та наукознавство, 2012)
Представлены новые тенденции и основные инициативы в сфере научно-технической деятельности европейских стран для преодоления неблагоприятных условий для функционирования реально действующего Европейского образовательного и исследовательского пространства, которые имеют реальное значение для системы подготовки научных кадров высшей квалификации Украины. Описаны результаты анализа развития процессов интернационализации системы подготовки научных кадров высшей квалификации в Украине, сформулированы основные проблемы и возможные стратегии ее развития. Інтернаціоналізація підготовки наукових кадрів в Україні: виклики сучасності, проблеми та стратегія розвитку Представлені нові тенденції і основні ініціативи у сфері науково-технічної діяльності європейських країн для подолання негативних умов для функціонування реально діючого Єдиного європейського освітнього і дослідницького простору, які мають реальне значення для системи підготовки наукових кадрів вищої кваліфікації України. Описані результати аналізу розвитку процесів інтернаціоналізації системи підготовки наукових кадрів вищої кваліфікації в Україні, сформульовані основні проблеми і можливі стратегії її розвитку. New tendencies and main initiatives in S&T are reviewed, adopted in the European countries to remove barriers for the really performing Pan-European Education and Research Area, which have real significance for the system for training of higher qualification scientific personnel in Ukraine. Results produced from the analysis of internationalization of the system for training of higher qualification scientific personnel in Ukraine are shown, main problems and relevant strategies are outlined.