Рослинні залишки – перспективна сировина для виробництва біо-палива на світовому ринку альтернативних джерел енергії - Шишкіна, І.О. (Економіка промисловості, 2012)
Наведено результати досліджень можливостей та перспектив використання рослинних залишків аграрного виробництва для виробництва біогазу. Встановлено, що виробництво органічних добрив у процесі отримання біогазу може значно прискорити окупність капіталовкладень. Розглянуто особливості різних технологій виробництва.
Ключові слова: рослинні залишки, біогаз, альтернативні джерела енергії, світовий ринок. Приведены результаты исследований возможностей и перспектив использования растительных остатков аграрного производства для производства биогаза. Показано, что производство органических удобрений в процессе получения биогаза позволяет значительно ускорить окупаемость капиталовложений. Рассмотрены особенности разных технологий производства.
Ключевые слова: растительные остатки, биогаз, альтернативные источники энергии, мировой рынок. The results of the research of opportunities and prospects of using ofplant residues of agricultural production in biogas production are given. It is shown that the production of organic fertilizers in the process ofbiogas production can significantly accelerate the recoupment of capital investment. The features of different technologies are considered.
Keywords: plant residues, biogas, alternative energy sources, global market.