Принятие решений в системе управления человеческим капиталом промышленных предприятий в кризисных условиях - Лепа, Р.Н.; Ляшок, Н.Ю. (Економіка промисловості, 2012)
Виокремлено особливості прийняття рішень у системі управління людським капіталом промислових підприємств у кризових умовах. На цій основі розроблено матрицю вибору управлінських рішень у системі управління людським ка-італом в умовах економічних криз. Визначено особливості організаційної структури та стратегії підприємства залежно від фази його життєвого циклу.
Ключові слова: прийняття рішень, людський капітал, кризові умови, структура, стратегія, життєвий цикл. Выделены особенности принятия решений в системе управления человеческим капиталом промышленных предприятий в кризисных условиях. На этой основе разработана матрица выбора управленческих решений в системе управления человеческим капиталом в условиях экономических кризисов. Выделены особенности организационной структуры и стратегии предприятия по фазам его жизненного цикла.
Ключевые слова: принятие решений, человеческий капитал, кризисные условия, структура, стратегия, жизненный цикл. The article highlights the peculiarities of decision making in the management of human capital at industrial enterprises during crisis. This allowed developing a matrix of choice-making in the management of human capital during economic crises. Organizational structure and company strategy peculiarities in phases of its life cycle were highlighted. The proposed approach to decision making in the management of human capital during crisis can define a set of specific measures aimed at the most efficient use of staff in the process.
Keywords: decision making, human capital, crisis conditions, organizational structure, strategy, life cycle.