До питання про необхідність впровадження стратегічного планування наукової та науково-технічної діяльності в Україні - Булкін, І.О. (Наука та наукознавство, 2013)
У статті досліджено низку методологічних та практичних питань впровадження стратегічного планування в систему управління науково-технічною діяльністю в Україні. Для визначення проблемних зон в реалізації науково-технічної політики спеціальну увагу приділено аналізу основних тенденцій фінансування НДДКР за джерелами коштів та секторами-виконавцями. В статье исследован ряд методологических и практических вопросов внедрения стратегического планирования в систему управления научно-технической деятельности в Украине. Для определения проблемных зон в реализации научно-технической политики специальное внимание уделено анализу основных тенденций финансирования НИОКР по источникам и секторам-исполнителям. Methodological and practical issues of incorporating strategic planning in science & technology management system in Ukraine are studied. Emphasis is made on analysis of main tendencies in R&D financing by source of financing and performing sector, in order to outline problematic aspects in science & technology policy implementation.