Аспіранти академіка М.М. Боголюбова в Київському університеті - Гордієнко, М.Л.; Самойленко, В.Г. (Наука та наукознавство, 2013)
На основі вивчення архівних документів Київського національного університету ім. Тараса Шевченка за 1939 р. та 1941—1952 рр. проведено аналіз науково-педагогічної діяльності академіка М.М. Боголюбова, уточнено деякі дати його науково-організаційної діяльності та складено список його аспірантів у цьому університеті. На основании изучения архивных документов Киевского национального университета им. Тараса Шевченко за 1939 г. и 1941—1952 гг. проведен анализ научно-педагогической деятельности академика Н.Н. Боголюбова и составлен список его аспирантов в этом университете. Уточнены некоторые даты научно-организационной деятельности Н.Н. Боголюбова. The complete list of M.M. Bogolyubov’s post-graduates in Kyiv University is made by studying archive documents of Kyiv National Taras Shevchenko University for the period of 1939 and 1941-1952. Analysis of research and teaching work by M.M. Bogolyubov is made; the chronology of his research and administrative work in Kyiv is up-dated.