Інтегро-диференціальні системи псевдопараболічного типу: апріорні оцінки та імпульсно-точкова керованість - Гуляницький, А.Л.; Семенов, В.В. (Доповіді НАН України, 2012)
Для вольтеррівського інтегро-диференціального оператора псевдопараболічного типу одержано апріорні оцінки у негативних нормах, теореми існування та єдиності узагальнених розв'язків відповідних крайових задач. Розглянуто питання імпульсно-точкової керованості систем, що описуються інтегро-диференціальними псевдопараболічними рівняннями. Для вольтерровского интегро-дифференциального оператора псевдопараболического типа получены априорные оценки в негативных нормах, теоремы существования и единственности обобщенных решений соответствующих граничных задач. Рассмотрен вопрос импульсно-точечной управляемости систем, описываемых интегро-дифференциальными псевдопараболическими уравнениями. For a pseudoparabolic Volterra integro-differential operator, the a priori estimates in negative norms and the unique generalized solvability theorems for the corresponding boundary value problems are obtained. The question of impulse-point controllability of systems governed by pseudoparabolic integro-differential equations is investigated.