Про ''релаксаційну структуру'' наповнених епоксиполімерів - Віленський, В.О.; Керча, Ю.Ю.; Гончаренко, Л.А.; Демченко, В.Л. (Доповіді НАН України, 2012)
Досліджено структуру, теплофізичні й термомеханічні властивості наповнених поліепоксидів. Встановлено, що аномальна термічна поведінка зразків визначається особливостями взаємодії хімічної сітки поліепоксиду з лігандами в умовах дії фізичних полів. Запропоновано визначення релаксаційної структури зшитого композита. Исследовали структуру, теплофизические и термомеханические свойства наполненных полиэпоксидов. Установлено, что аномальное термическое поведение образцов определяется особенностями взаимодействия химической сетки полиэпоксида с лигандами в условиях действия физических полей. Предложено определение релаксационной структуры сшитого композита. The structure and thermophysical and thermomechanical properties of filled polyepoxy are studied. It is established that the anomalous thermal behavior of specimens is determined by features of the interaction between chemical networks of polyepoxy and ligands under the action of physical fields. The definition of the relaxational structure of a cross-linked composite is proposed.