Науково-технологічна сфера України: загальностатистичні дані та спроба передбачення - Яцків, Я.С. (Наука та наукознавство, 2005)
Розглядається стан науково-технологічної сфери України (функції, фінансування, кадровий потенціал, матеріально-технічна база), пропонується стратегія її розвитку та зроблено спробу передбачення її майбутнього. Рассматривается состояние научно-технологической сферы Украины (функции, финансирование, кадровый потенциал, материально-техническая база), предлагается стратегия ее развития и сделана попытка предвидения ее будущего. The author scrutinizes the S&T performance in Ukraine today (functions, funding, human resources, technical facilities), with proposing its development strategy and attempting to predict its future.