Актуальні проблеми медичних досліджень - Корж, О.О.; Сіменач, Б.І. (Наука та наукознавство, 2005)
Аналізуються проблеми підвищення теоретичного рівня медичних досліджень, зокрема ортопедичних. У зв’язку з цим розглядаються їх стан, ситуація, що склалася, відношення емпіричного до теоретичного, планування наукових досліджень, підготовка наукових кадрів, мотивація досліджень, роль керуючих наукою органів тощо. Зроблено загальний висновок. Анализируются проблемы повышения теоретического уровня медицинских исследований, в частности ортопедических. В связи с этим рассматривается их состояние, ситуация, которая сложилась, отношение эмпирического к теоретическому, планирование научных исследований, подготовка научных кадров, мотивация исследований, роль руководящих наукой органов. Сделан общий вывод. The paper analyses problems of up-grading the theoretical level of medical research, orthopedical in particular. In view of this, subject of the analysis is the situation in this field, the R&D performance, the relation between the empirical and the theoretical, planning of R&D, training of research staff, R&D motivation, the role of science administration bodies.