Наукові відносини України та Республіки Македонія - Петрушенко, Г.Г.; Блажевич, Є.О.; Мирончук, А.С. (Наука та наукознавство, 2005)
Всебічно окреслено співробітництво України та Республіка Македонія в науково-технічній сфері, яке набрало головним чином форму співпраці Національної академії наук України та Македонської академії наук і мистецтв. Показано його правові основи, конкретні прояви, досягнення та перспективи. Всесторонне очерчено сотрудничество Украины и Республики Македония в научно-технической сфере, которое приняло главным образом форму сотрудничества Национальной академии наук Украины и Македонской академии наук и искусств. Показаны его правовые основы, конкретные проявления, достижения и перспективы. The authors draw an inclusive picture of the collaboration of Ukraine with the Republic of Macedonia in S&T, which so far has taken the form of collaboration between the National Academy of Sciences of Ukraine and the Macedonian Academy of Sciences and Arts. Emphasis is made on its legal basis, various forms, achievements and prospects.