Геофізик М.А. Аганін - Сухотеріна, Л.І. (Наука та наукознавство, 2005)
Вперше розповідається про життєвий шлях та основні наукові праці геофізика Марка Абрамовича Аганіна (1876—1940), члена-кореспондента АН УРСР. Впервые рассказывается о жизненном пути и основных научных трудах геофизика Марка Абрамовича Аганина (1876—1940), члена-корреспондента АН УССР. The author narrates about the life path and principal scientific works of Mark Aganin (1876-1940), a geophysicist, a correspondent-member of the Academy of Sciences of the USSR.