Науково-технічна конкурентоспроможність країни: підходи до визначення - Черваньов, Д.М.; Жилінська, О.І. (Наука та наукознавство, 2006)
Запропоновано визначення науково-тех нічної конкурентоспроможності країни та побудовано рейтинг науково-технічної конкурентоспроможності 80 країн світу за індикаторами науково-технічного розвитку Світового банку. Предложено определение научно-технической конкурентоспособности страны и построен рейтинг научно-технической конкурентоспособности 80 стран мира по индикаторам научно-технического развития Мирового банка. The authors propose a definition of the S&T competitiveness of a country and build a rating of the S&T competitiveness for 80 countries on the basis of S&T indicators by the World Bank.