Еволюція поглядів щодо походження життя на Землі - Клименко, Л.О. (Наука та наукознавство, 2006)
Розглядаються питання біохімічної еволюції початкового етапу розвитку життя. Окреслено історію розвитку поглядів щодо походження життя, висвітлено концепції сучасних вчених. Рассматриваются вопросы биохимической эволюции начального этапа развития жизни. Очерчена история развития взглядов относительно происхождения жизни, освещены концепции современных ученых. The author discusses issues relating to biochemical evolution of the initial phase in the development of life, outlining the history of perceptions about the origin of life and modern theories.