Розвиток ботанічних садів як відображення інтродукційного процесу - Кудренко, І.К. (Наука та наукознавство, 2006)
Висвітлено роль ботанічних садів у збагаченні рослинних ресурсів України. Показано взаємозв’язок між суспільно-політичними особливостями розвитку країни і науковими проблемами, які вирішуються ботанічними садами Освещена роль ботанических садов в обогащении растительных ресурсов Украины. Показана взаимосвязь между общественно-политическими особенностями развития страны и научными проблемами, которые решаются ботаническими садами. The paper discusses the role of botanic gardens in enriching the plant resources in Ukraine. It shows links between social and political specifics of the country and its scientific problems dealt with by botanic gardens.