Олександр Назарович Щербань (до 100-річчя від дня народження) - Онопрієнко, В.І. (Наука та наукознавство, 2006)
2 березня 2006 р. виповнюється 100 років від дня народження доктора технічних наук (1954), професора (1954), академіка АН УРСР (1957), заслуженого діяча науки і техніки УРСР (1966), лауреата Державної премії СРСР (1969), премій ім. О. Скочинського (1982) та ім. Г. Проскури (1995), одного з фундаторів гірничої теплофізики і рудникової термодинаміки Олександра Назаровича Щербаня (1906–1992).