Сучасний стан наукової сфери України та нова стратегічна доктрина її розвитку - Маліцький, Б.А. (Наука та наукознавство, 2006)
Дано оцінку сучасного стану наукової сфери України. Запропоновано Доктрину інноваційного розвитку наукової сфери України, яка визначає мету, завдання, базові передумови, принципи, основні напрямки та необхідні ресурси для забезпечення інноваційного розвитку наукової сфери в контексті завдань розбудови інтелектуально-орієнтованої економіки і знаннєвого суспільства. Дана оценка современного состояния научной сферы Украины, предложена Доктрина инновационного развития научной сферы Украины, которая определяет цель, задачи, базовые предпосылки, принципы, основные направления и необходимые ресурсы для обеспечения инновационного развития научной сферы Украины в контексте задач построения интеллектуально-ориентированной экономики и общества, основанного на знаниях. The author gives judgments about the current phase of the Ukrainian R&D. The innovation-based doctrine for the Ukrainian R&D is offered, that outlines the aim, the objectives, the background, the principles, key areas and required resources to support the innovation-based development of the Ukrainian R&D in view of the tasks relating with building up the economy focused on intellect and the knowledge-based society.