Науковий доробок і громадська діяльність професора О.К. Погорєлка - Тверитникова, О.Є. (Наука та наукознавство, 2006)
Детально простежено наукову, педагогічну і громадську діяльність професора О.К. Погорєлка. Показано внесок вченого у становлення і розвиток вищої технічної освіти в Україні. Зроблено аналіз наукової спадщини професора О.К.Погорєлка. Розглядається діяльність вченого на посаді голови міської думи Харкова та її значення для розвитку муніципального господарства міста. Детально прослежена научная, педагогическая и общественная деятельность профессора А.К. Погорелко. Показан вклад учёного в становление и развитие высшего технического образования в Украине. Проанализировано научное наследие профессора А.К.Погорелко. Рассматривается деятельность ученого на посту председателя городской думы Харькова и её значение для развития муниципального хозяйства города. The author has a close look at the research, teaching and public activity of Professor O.K.Pogoryelko, shows his contribution as a scientist in building up and developing the higher engineering education in Ukraine. The analysis covers the scientific heritage of Professor O.K. Pogoryelko, and his activities on the position of the head of the city Duma (parlianment) in Kharkov and their significance for the municipal economic development.