Стан та перспективи розвитку біотехнології в Україні - Комісаренко, С.В. (Наука та наукознавство, 2006)
Наведено найбільш гострі та проблемні питання розвитку біотехнології в Україні, найбільш результативні, на думку експертів, її напрями в середньостроковій (3—5 років) та довгостроковій (15—20 років) перспективі. Названо пріоритетні дослідження в галузі біотехнології та заходи інноваційного процесу, необхідні для її успішного розвитку в Україні. Указаны наиболее острые и проблемные вопросы развития биотехнологии в Украине, наиболее результативные, по мнению экспертов, ее направления в среднесрочной (3—5лет) и долгосрочной (15—20лет) перспективе. Названы приоритетные исследования в области биотехнологии и мероприятия инновационного процесса, необходимые для ее успешного развития в Украине. The author depicts most acute and problematic issues in the development of biotechnologies in Ukraine, and its areas that are the most productive, according to experts, in medium-term (3—5 years) and long-term (15—20 years) future. Priority R&D in biotechnology is given, along with innovation-related measures required for its successful development in Ukraine.