Можливості та роль енергозбереження в енергозабезпеченні України - Кулик, М.М. (Наука та наукознавство, 2006)
Наведено дані про виробництво і споживання енергоресурсів, енергозбереження в Україні, енергоємність ВВП та чинники, які впливають на темпи її зниження. Дано прогноз виробництва ВВП, споживання первинних енергоресурсів, прогнозний паливно-енергетичний баланс України до 2030 року, рекомендуються заходи для зменшення рівня енергоспоживання. Приведены данные о производстве и потреблении энергоресурсов, энергосбережении в Украине, энергоемкость ВВП и факторы, влияющие на темпы ее снижения. Даны прогноз производства ВВП, потребления первичных энергоресурсов, прогнозный топливно-энергетический баланс Украины до 2030 года, рекомендуются мероприятия по снижению уровня энергопотребления. The paper contains data about production and consumption of energy resources, energy saving in Ukraine, energy capacity of GDP and factors that can decrease its level. The given forecasts cover GDP, consumption of primary energy resources. Also, an estimated fuel & energy balance of Ukraine until 2030 is given, along with measures that could reduce the energy consumption rate.