Аналіз кількісних та якісних характеристик динаміки наукових кадрів вищої кваліфікації України - Лобанова, Л.С. (Наука та наукознавство, 2006)
Обговорюється проблема кількісних характеристик та індикаторів якості науково-кадрового потенціалу науки, методики їх оцінки. Наведено кількісну оцінку динаміки та сучасного стану науково-кадрового потенціалу вищої кваліфікації України, оцінку динаміки та сучасного стану його якісних показників. Обсуждается проблема количественных характеристик и индикаторов качества научно-кадрового потенциала науки, методики их оценки. Приведены количественная оценка динамики и современного состояния научно -кадрового потенциала высшей квалификации Украины, оценка динамики и современного состояния его качественных показателей. The discussion concerns the problem of quantitative parameters and indicators reflecting the quality of R&D personnel, and their measurement methodology. A quantitative measure is given of the dynamics, current conditions and qualitative indicators of the Ukrainian R&D personnel of the highest qualification.