Информационная аналитика в науковедении - Оноприенко, В.И. (Наука та наукознавство, 2006)
Бурное развитие в информационном обществе информационно-аналитической деятельности, способной повысить уровень управляемости общества, обеспечить новый информационный режим, эффективное его применение в политике, экономике, социальной сфере, ставит естественный вопрос о возможностях информационной аналитики в науке и науковедении. Обсуждаются статус информационной аналитики, особенности ее использования в науковедческих исследованиях, Бурхливий розвиток в інформаційному суспільстві інформаційно-аналітичної діяльності, здатної підвищити рівень керованості суспільства, забезпечити новий інформаційний режим, ефективне його застосування в політиці, економіці, соціальній сфері, ставить природне питання щодо можливостей інформаційної аналітики в науці та наукознавстві. Обговорюються статус інформаційної аналітики, особливості її використання у наукознавчих дослідженнях, наукові та етичні імперативи, що висуваються до її результатів. The boosting information & analytical activity in the information society, capable to make the society more controllable, to set up a new information mode and its effective uses in politics, economy and social sphere, raises a logical question about capabilities of the information analysis in science and science of science. The discussion concerns the status of the information analysis, its application specifics in science of science studies, scientific and ethical requirements to its results.