Жизнь и деятельность Дмитрия Самойловича Штейнберга - Яцук, К.П. (Наука та наукознавство, 2006)
Статья посвящена Д.С. Штейнбергу (1874-1934) - одному из первых последователей основателя харьковской школы радиофизиков Д.А. Романского, соавтору и ближайшему сотруднику А.А. Слуцкина в магнетронных исследованиях, одному из основателей УФТИ, а с 1931 года - завкафедрой магнитных измерений Харьковского университета. Статтю присвячено Д.С. Штейнбергу (1874—1934) — одному з перших послідовників засновника харківської школи радіофізиків Д.А. Романського, співавтору і найближчому співробітнику А.О. Слуцкіна у магнетронних дослідженнях, одному із засновників УФТІ, а з 1931 року — завкафедрою магнітних вимірювань Харківського університету. The paper is devoted to D.S.Steinberg (1874-1934), one of the earliest followers of D.A.Rozhansky, the founder of Kharkov school of radiophysics, co-author and closest collaborator of A.O.Slutskin in magnetron research, a founder of the Ukrainian Physics & Technical Institute, dean of the cathedra of magnetic measurements in the Kharkov University since 1931.