Історія і проблеми українського мистецтвознавства - Безгін, І.Д.; Мусієнко, О.С.; Немкович, О.М. (Наука та наукознавство, 2006)
Наведено нариси історії становлення і розвитку українського мистецтвознавства -театрознавства, музикознавства, кінознавства, характеризується їх сучасний стан. Приведены очерки истории становления и развития украинского искусствоведения - театроведения, музыковедения, киноведения, характеризуется их современное состояние. The paper narrates about history of birth, development and present day performance of the Ukrainian art sciences: theatrology, musicology, cinematology.