Ботанічні, акліматизаційні сади та дентропарки України — осередки інтродукції представників роду Rosa L - Рубцова, О.Л. (Наука та наукознавство, 2006)
На основі широкої джерельної бази та власних багаторічних досліджень здійснено аналіз діяльності ботанічних, акліматизаційних садів та дендропарків України з інтродукції та створення генофонду троянд. На основании большого числа источников и собственных многолетних исследований проанализирована деятельность ботанических, акклиматизационных садов и дендропарков Украины по интродукции и созданию генофонда роз. An analysis made on the basis of a multiple literature sources and the author’s years long research is devoted to the work of botanical, acclimatization gardens and dendroparks in Ukraine on introduction and creation of genetic fund of roses.