Матвій Петрович Бронштейн (до 100-річчя від дня народження) - Колтачихіна, О.Ю. (Наука та наукознавство, 2006)
Статтю присвячено науковій творчості вихідця з України, фізика-теоретика М.П. Бронштейна (1906—1938), який дав низку результатів, що збагатили світову науку, але не реалізував повністю свій талант, бо був розстріляний у Ленінграді у віці 32 років. Статья посвящена научному творчеству выходца с Украины, физика-теоретика М.П. Бронштейна (1906-1938), который дал ряд результатов, обогативших мировую науку, но не реализовал полностью свой талант, так как был расстрелян в Ленинграде в возрасте 32 лет. The paper is devoted to scientific work of M.P.Bronstein (1906—1938), a native of Ukraine, who produced many results that enriched the world science, but couldn’t fully realize his talent, being shot in Leningrad in the age of 32.