Сергій Миколайович Виноградський (до 150-річчя від дня народження) - Руда, С.П. (Наука та наукознавство, 2006)
Окреслено життєвий шлях та наукові здобутки С.М. Виноградського (1856—1953) — видатного мікробіолога, одного із засновників загальної та грунтової мікробіології. Очерчены жизненный путь и научные достижения С. Н. Виноградского (1856—1953) — выдающегося микробиолога, одного из основателей общей и грунтовой микробиологии. The author outlines the life path and scientific gains of S.M.Vinogradsky (1856-1953), a distinguished microbiologist, a founder of general and soil microbiology.