Модифицированный метод анализа иерархий - Згуровский, М.З.; Павлов, А.А.; Штанькевич, А.С. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2010)
Предлагается эффективная методология нахождения победителя среди большого количества альтернатив в методе анализа иерархий с применением оптимизационных моделей поиска весов объектов по эмпирическим матрицам парных сравнений. Рассматриваются две разные модели эмпирических матриц парных сравнений. Приведен демонстрационный пример. Пропонується ефективна методологія знаходження переможця серед великої кількості альтернатив у методі аналізу ієрархій із застосуванням оптимізаційних моделей пошуку ваг об’єктів за емпіричними матрицями парних порівнянь. Розглядаються дві різні моделі емпіричних матриць парних порівнянь. Наведено демонстраційний приклад. An efficient methodology is proposed for searching for a winner among a great number of alternatives in the Analytic Hierarchy Process using optimization models of object priority searching according to empirical pairwise comparison matrixes. Two different models of empirical pairwise comparison matrixes are considered. A demonstrative example is given.