К моделированию стохастических ситуаций принятия решений - Иваненко, В.И.; Михалевич, В.М. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2010)
Для стохастических ситуаций принятия решений, т.е. для ситуаций со стохастическим причинно-следственным механизмом даются определения т.н. лотерейной и матричной модели. Показано, что эти модели эквивалентны (равносильны) при моделировании широкого класса таких ситуаций. Для стохастичної ситуації ухвалення рішень, тобто для ситуацій із стохастичним механізмом генерації наслідків, подано визначення її лотерейної та матричної моделей. Доведено, що ці моделі еквівалентні при моделюванні широкого класу таких ситуацій. The definitions of lottery and matrix models of the decision making situation with a stochastic cause-effect mechanism are given. It is shown that these models are equivalent for the simulation of broad class of such situations.