Системное оценивание функционирования сложных технических систем - Радюк, А.Н. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2010)
Предложен подход к системному оцениванию функционирования сложных технических систем, базирующийся на своевременном выявлении причин, оперативном предупреждении перехода штатных ситуаций в нештатные, а также прогнозирования основных показателей «живучести» объекта на протяжении всего периода его эксплуатации. Запропоновано підхід до системного оцінювання функціонування складних технічних систем, який базується на своєчасному виявленні причин, оперативному запобіганні переходу штатних ситуацій у позаштатні та прогнозуванні основних показників «живучості» об’єкту протягом заданого періоду його експлуатації. An approach to the system evaluation for functioning of complex engineering systems is proposed, which is based on timely revealing of the reasons, efficient prevention of transition of standard situations into nonstandard ones and prognosis of basic indexes of the object survivability for the set term of its operation.