Морфолого-биологическая характеристика подводной пещеры Тарзанка (Полуостров Тарханкут, Малый Атлеш) - Ковтун, О.А.; Пронин, К.К. (Спелеологія і карстологія, 2011)
На основе выполненного обследования и топосъемки подводной карстово-абразионной пещеры Тарзанка на Малом Атлеше (Западный Крым), впервые дано ее морфологическое описание. Изучены особенности биологии и экологии обитателей этой полости. На основі виконаного обстеження та топоз’йомки підводної карстово-абразійної печери Тарзанка на Малому Атлєші (Західний Крим) вперше подано її морфологічний опис. Вивчено особливості біології та екології мешканців цієї порожнини. Based on the performed examination and topographic survey of the underwater karst-abrasion cave Tarzanka on Minor Atlesh (Western Crimea), its morphological description is given for the first time. Features of biology and ecology of inhabitants of this cavity were studied.