Микролегирование углеродистой стали ванадием из оксидного расплава ванадиевого концентрата - Костяков, В.Н.; Сидак, В.Б.; Клименко, С.И.; Мацкул, А.И.; Кирьякова, Н.В. (Процессы литья, 2010)
Выполнены исследования особенностей микролегирования углеродистой стали ванадием из оксидного расплава концентрата при плавке в кислой дуговой печи постоянного тока. Показано, что при загрузке в печь ванадиевого концентрата, восстановителя и извести вместе с металлической составляющей шихты в начале плавки достигается высокая степень восстановления ванадия, равная 0,89-0,93 %. Виконано дослідження особливостей мікролегування вуглецевої сталі ванадієм з оксидного розплаву концентрату при плавці у кислій дуговій печі постійного струму. Показано, що при загрузці у піч ванадієвого концентрату, відновлювача і вапна разом з металевою складовою шихти на початку плавки досягається висока ступінь відновлення ванадію, що дорівнює 0,89-0,93 %. Researches of features of mikro alloying of carbon steel are executed by vanadium from oxide fusion of concentrate at melting in the sour arc stove of direct current. It is shown, that at the load in the stove of vanadium concentrate, repairer and lime together with metallic making charge at the beginning of melting the high degree of renewal of vanadium is achieved equal 0,89-0,93 %.