Мінливі множини та їх властивості - Грушка, Я.І. (Доповіді НАН України, 2012)
Закладено основи теорії мінливих множин. На думку автора, дана теорія, в процесі свого розвитку і вдосконалення, зможе стати одним з інструментів розв'язання шостої проблеми Гільберта. Заложены основы теории изменчивых множеств. По мнению автора, данная теория, в процессе своего развития и совершенствования, сможет стать одним из инструментов решения шестой проблемы Гильберта. The work lays the foundations of the theory of changeable sets. In author's opinion, this theory, in the process of its development and improvement, can be one of the tools of solving the sixth Hilbert problem.