Конкуренція і конкурентоспроможність - Романенко, В.А. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2007)
На прикладі машинобудівної галузі розглянуто проблеми корпоратизації вітчизняної економіки, створення у ній конкурентоспроможних об'єднань. Запропоновано комплекс заходів, які сприятимуть захисту внутрішнього ринку від експансії транснаціональних корпорацій.