Об одном автомодельном решении уравнений движения вязкой жидкости - Пальти, А.М. (Інститут гідромеханіки НАН України, 2001)
В работе получено аналитическое решение задачи о затопленной струе вязкой несжимаемой жидкости в автомодельном приближении. В отличие от известных решений, предлагаемое описывает расширяющуюся вдоль некоторого конуса струю с приосевым обратным током. В роботi отримано аналiтичний розв`язок задачi про занурений струмiнь в`язкої нестислої рiдини в автомодельному наближеннi. На вiдмiну вiд вiдомих розв`язкiв, пропонований описує струмiнь, що має зворотну течiю поблизу осi, який розширюється вздовж деякого конуса. An analytical solution of the problem of underwater incompressible viscose fluid jet in self-similar approximation is obtained. Proposed solution, unlike known ones, describes a jet with paraxial back flow expanded along some cone.