Вплив кількості та фракційного складу пороутворювача на густину виливків з піноалюмінію - Яблонський, А.А.; Могилатенко, В.Г.; Гурія, І.М. (Металл и литье Украины, 2010)
Описано технологію виготовлення виливків з пінометалу шляхом замішування порофору у розплав. Визначено параметри впливу кількості та фракційного складу карбонату кальцію на густину пінометалу. Описана технология изготовления отливок из пенометалла путем замешивания порообразователя в расплав. Определены параметры влияния количества и фракционного состава карбоната кальция на плотность пенометалла. The technology of manufacturing foamed aluminum castings by mixing blowing agent into the melt is described. Parameters of the effect of the amount and fractional composition of calcium carbonate on the density of foamed aluminum.