Вплив температурного режиму на активність ліпоксигенази проростків ріпаку Brassica napus var. Oleifera - Косаківська, І.В.; Бабенко, Л.М.; Устінова, А.Ю.; Скатерна, Т.Д.; Деміревська, К. (Доповіді НАН України, 2012)
Досліджено вплив температурного режиму на активність ліпоксигенази проростків контрастних за термостійкістю сортів ріпаку Brassica napus var. Oleifera. Виявлено дві стресозалежні ізоформи мембранозв'язаної ліпоксигенази з різними значеннями оптимумів pH. Встановлено кореляцію між величиною ліпоксигеназної активності і термостійкістю досліджених сортів ріпаку. Исследовано влияние температурного режима на активность липоксигеназы проростков контрастных по термоустойчивости сортов рапса Brassica napus var. Оleifera. Определены две стрессозависимые изоформы мембранносвязанной липоксигеназы с разными значениями pH оптимумов. Установлена корреляция между величиной липоксигеназной активности и термоустойчивостью изученных сортов рапса. The influence of the temperature regime on the lipoxygenase activity in two varieties of rape, which differ in thermotolerance, is investigated. Two different isoforms of membrane-associated lipoxygenases with different pH optima are found. The correlation between the lipoxygenase activity and the thermostability of rape varieties has been determined.