Синтез регулятора состояния для дискретной во времени системы модального управления - Филатов, А.Г. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2010)
Предложена процедура синтеза регулятора состояния для дискретной во времени системы управления, основанная на теории модального управления и обеспечивающая произвольную степень устойчивости замкнутой системы в пространстве переменных состояния и их средних интегральных значений. Полученные результаты проиллюстрированы примером. Запропоновано процедуру синтезу регулятора стану для дискретної в часі системи керування, яка базується на теорії модального керування та забезпечує довільний і максимальний cтупінь стійкості замкненої системи у просторі змінних стану та їх середніх інтегральних значень. Отримані результати проілюстровано на прикладі. A procedure for design of a state regulator for a discrete-time control system is proposed. It is based on the theory of modal control and provides arbitrary and maximal degree of stability for a closed system in the space of variable states and their average integral values. The results obtained are illustrated by an example.