Метод визначення потоків рекреантів за допомогою модифікованої ґравітаційної моделі на базі нечіткої логіки - Ляхов, С.О.; Виклюк, Я.І. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2010)
Запропоновано метод розрахунку показників атрактивності території на базі нечіткої логіки. Проведено вдосконалення модифікованої ґравітаційної моделі, яке використовується для прогнозування кількості потенційних рекреантів, запропонованим методом. Проведено розрахунки з використанням нової моделі та наведено порівняльний аналіз отриманих результатів. Предложен метод расчета показателей атрактивности территории на базе нечеткой логики. Проведено совершенствование модифицированной ґравитационной модели, которое используется для прогнозирования количества потенциальных рекреантов, предложенным методом. Проведены расчеты с использованием новой модели и приведен сравнительный анализ полученных результатов. A method for calculation of index territory attractivity on the basis of fuzzy logic is proposed. The modified gravitation model used for forecast of the number of potential recreants is improved by this method. Calculations based on the new model are performed, and a comparative analysis of the obtained results is presented.