Синтез комбінованого вирішального правила (ВП) у комп’ютерних системах медичної діагностики - Поворознюк, А.І. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2010)
Запропоновано метод синтезу комбінованого ВП у комп’ютерних системах медичної діагностики при взаємодії ієрархічних структур діагностичних ознак і станів, що діагностуються на основі аналізу апріорних умовних ймовірностей, їхніх невизначеностей та експертних оцінок структур симптомокомплексів. Предложен метод синтеза комбинированного решающего правила в компьютерных системах медицинской диагностики при взаимодействии иерархических структур диагностических признаков и диагностируемых состояний на основе анализа априорных условных вероятностей, их неопределенностей и экспертных оценок структур симптомокомплексов. A method for synthesis of combined decision rule in computer systems of medical diagnostics through interaction of hierarchical structures of diagnostic signs and conditions is proposed on the basis of analysis of a priori conditional probabilities, their uncertainties, and expert estimates of the structures of symptomatic complexes.