Дослідження переривистого характеру глобалізації в контексті суспільного розвитку та безпеки країн світу. Частина 2. Дослідження впливу кризових явищ 2008–2009 років - Згуровський, О.М. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2010)
Проведено дослідження впливу кризи на суспільні й політичні процеси у глобальному та регіональному контекстах із використанням методів багатовимірного статистичного аналізу (БСА). Досліджено переривчастий характер залежності індексу глобалізації KOF від ВВП, індикаторів експорту/імпорту різних країн світу, обмеження їх капіталопотоків, обсягів внутрішнього і зовнішнього ринків, рівня іноземній власності та «витоку мізків» із країни, враховуючи Україну. Проведено исследование влияния кризиса на общественные и политические процессы в глобальном и региональном контекстах с использованием методов многомерного статистического анализа (MСА). Исследован прерывистый характер зависимости индекса глобализации KOF от ВВП, индикаторов экспорта/импорта разных стран мира, ограничение их капиталопотоков, объемов внутреннего и внешнего рынков, уровня иностранной собственности и «оттока мозгов» из страны, включая Украину. The influence of the crisis on social and political processes in global and regional contexts is studied using methods for multidimensional statistical analysis (MSA). A faltering character of the dependence of the globalization index (KOF) on the gross national product, export/import indicators, restriction of capital flows, volumes of home and export markets, level of foreign property, and «brain drain» is investigated for different countries of the world, including Ukraine.