Анализ free-running автомата над конечным кольцом - Скобелев, В.В. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2010)
Исследован аналог над конечным кольцом хаотической динамической free-running системы. С позиции теории автоматов охарактеризована структура исследуемой модели. Решены задачи параметрической идентификации и идентификации начального состояния. Охарактеризована структура множества неподвижных точек словарной функции, реализуемой инициальным автоматом. Досліджено аналог над кінцевим кільцем хаотичної динамічної free-running системи. З позиції теорії автоматів охарактеризована структура моделі, яка вивчається. Розв’язано задачі параметричної ідентифікації та ідентифікації початкового стану. Охарактеризовано структуру множини нерухомих точок словникової функції, яка реалізується ініціальним автоматом. The analog over the finite ring of chaotic dynamical free-running system is investigated. The structure of the model under investigation is characterized in terms of automaton theory. Problems of parametric identification and identification of the initial state are solved. The structure of fixed points in the mapping realized by the initial automaton is characterized.