Елементи інформаційної динаміки - Повещенко, Г.П. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2010)
Наведено математичну модель, яка враховує вплив процесів міграції і дифузії носіїв інформації, спілкування між ними та зовнішній вплив на процеси вибору та відбору. Розрахунки за моделлю демонструють наявність у системі явища мультистабільності, стійкості вибору, хаотичних та перехідних режимів. Приведена математическая модель информационной динамики учитывающая влияние процессов миграции и диффузии носителей информации, общения между ними и внешнее влияние на процессы выбора и отбора. Расчеты по модели демонстрируют наличие в системе явлений мультистабильности, устойчивости выбора, хаотических и переходных режимов. The examined mathematical model of information dynamics takes into account the influence of processes of migration and diffusion of data carriers, intercourses between them, and external influence on the processes of choice and selection. The calculations according to the model demonstrate the presence of multistability, stability of choice, chaotic and transient regimes in the system.