Системний аналіз методів прогнозування для фінансово-інвестиційної діяльності - Маслянко, П.П.; Землянський, Ю.Р.; Рябушенко, А.В. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2011)
Проведено системний аналіз методів прогнозування, що застосовуються у фінансово-інвестиційній діяльності з метою створення компоненти прогнозування системи управління фінансово-інвестиційною діяльністю. Розроблено критерії та методи автоматизованого вибору моделей прогнозування. Запропоновано алгоритм вибору моделі прогнозування, найкращої серед множини можливих згідно із заданими критеріями. Проведен системный анализ методов прогнозирования, применяемых в финансово-инвестиционной деятельности с целью создания компонента прогнозирования системы управления финансово-инвестиционной деятельностью. Разработаны критерии и методы автоматизированного выбора моделей прогнозирования. Предложен алгоритм выбора моделей прогнозирования, лучшей среды множества возможных по заданным критериям. System analysis of forecasting methods for financial and investment activities is implemented in order to create a forecasting component for control system of financial and investment activities. Criteria and methods for automatic selection of forecasting models are developed. The selection algorithm of the best forecasting model among the possible according to the given criteria is proposed.