Оценка сходства структурных объектов как множеств компонент - Гороховатский, В.А. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2011)
Рассматриваются вопросы сопоставления изображений визуальных объектов в системах компьютерного зрения. Предложены меры сходства, учитывающие искажение и появление ложных компонент в структурном описании. Проведен анализ свойств методов. Описаны результаты компьютерного моделирования для реальных изображений. Розглянуто питання зіставлення зображень візуальних об’єктів у системах комп’ютерного зору. Запропоновано міри схожості, які враховують викривлення та появу хибних компонент у структурному описі. Проведено аналіз властивостей методів, описано результати комп’ютерного моделювання для реальних зображень. Problems of image comparison of visual objects in systems of computer vision are considered. The measures of similarity which takes into account distortion and occurrence of the false component in the structural description are suggested. The analysis of properties of methods is implemented, results of computer modeling for real images are described.