Про вибір стратегії оподаткування в економічній системі за наявності монополістів - Махорт, А.П. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2011)
Досліджено умови рівноваги економічної системи, що знаходиться під дестабілізуючим впливом монополізму та потенційної появи інфляції. Описано стан рівноваги, в якому компенсовано дію дестабілізуючих чинників. Визначено стратегію оподаткування, яка забезпечує реалізацію саме цього стану рівноваги економічної системи. Исследованы условия равновесия экономической системы, подверженной дестабилизирующему влиянию монополизма и потенциального появления инфляции. Описано состояние равновесия, в котором действие дестабилизирующих факторов компенсировано. Определена стратегия налогообложения, обеспечивающая реализацию именно этого состояния равновесия экономической системы. The conditions of equilibrium of economic system exposed to destabilizing influence of monopolism and the potential emergence of the inflation are investigated. A state of equilibrium, where the effect of destabilizing is compensated is described. A policy of taxation, which provides the implementation of this particular state of equilibrium of the economic system, is determined.